Spitskoolsalade

De juiste ingrediënten maken een salade tot één van de lekkerste gerechten die er is. Deze spitskoolsalade bevat onder andere gerookte kip, abrikozen en cashewnoten, de combinatie van ingrediënten maakt deze salade tot een rijke eenheid van smaken. Een avocado geeft deze spitskoolsalade een vullende toevoeging, op deze manier geeft deze salade genoeg energie om als maaltijd te dienen. Je kunt de salade uiteraard ook als bijgerecht gebruiken, bijvoorbeeld bij het gourmetten of bij een BBQ past deze salade erg goed. De spitskoolsalade is gezond en lekker tegelijk, de combinatie van yoghurt en spitskool maakt deze salade heerlijk fris. Gedroogde abrikozen geven een zoete smaak, spitskool is een beetje bitter en de gerookte kip is een beetje zout. De combinatie van smaken van het hele smaakpalet, maken deze salade tot een mooi geheel. Neem de tijd om de ingrediënten te verzamelen en ga aan de slag om deze salade binnen een mum van tijd op tafel te zetten. Volg de bereidingswijze stap-voor-stap, zo weet je zeker dat je geen ingrediënten vergeet toe te voegen en de salade in één keer compleet is.

Spitskoolsalade

spitskoolsalade
  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 20 minuten
  • Beoordeling 4.4 sterren uit 5 beoordelingen
  • Personen : 2

Ingrediënten

  • Spitskool - 500 gram
  • Gerookte kip - 250 gram
  • Yoghurt - 100 ml
  • Avocado - 1 stuk
  • Kruidendressing
  • Gedroogde abrikozen - 100 gram
  • Ongezouten cashewnoten - 80 gram
  • Peper

Instructies

  1. Leg de cashewnoten in de koekenpan en laat de cashewnoten rustig roosteren. De cashewnoten zullen op dit moment mooi bruin worden aan buitenkant, let op dat de cashewnoten niet verbranden.
  2. Leg de cashewnoten apart als ze voldoende zijn geroosterd, later heb je ze nodig om in de salade te gebruiken.
  3. Pak de spitskool en verwijder eerst de lelijke bladeren aan de buitenkant van deze groente. Snijd de spitskool vervolgens in parten en dan in reepjes om als basis voor de salade te gebruiken.
  4. Snijd de gerookte kip in reepjes en voeg deze aan de gesneden spitskool toe.
  5. Je mag nu ook de avocado pakken. Snijd de avocado in de lengte door de midden en verwijder de pit. Schep de avocado leeg met een grote opscheplepel en snijd het vruchtvlees in gelijke stukjes. Voeg ook de avocado toe aan de kip en de spitskool.
  6. Snijd de gedroogde abrikozen met een scherp mes in kleine stukjes, voeg deze stukjes toe aan de rest van de salade.
  7. Voeg nu ook de geroosterde cashewnoten, yoghurt en kruidendressing toe aan de salade.
  8. Voeg een klein beetje verse peper toe voor extra pit! Meng alle ingrediënten goed door elkaar en jouw salade is klaar om gegeten te worden!