Spitskool op z’n Thais

Spitskool past uitstekend binnen Oosterse gerechten, ook in Thailand is spitskool een populaire groente en vandaar dan ook ‘spitskool op z’n Thais’. De Thaise keuken is enorm gevarieerd en dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat Thailand zo uitgestrekt is als Frankrijk en meer dan 65 miljoen inwoners heeft. De Thaise keuken bestaat in de basis uit een grote hoeveelheid rijstgerechten, Jasmijnrijst en kleefrijst worden het meest gebruikt. China heeft veel invloed gehad op Thailand, we zien dit ook terug in de Thaise keuken. Sojaproducten en noedels zijn de grootste invloeden die vanuit China naar Thailand zijn overgewaaid. Een ander deel van de Thaise keuken is beïnvloed door Indië, daarom worden er ook veel currygerechten in de Thaise keuken gemaakt.

Spitskool op z’n Thais

spitskool-op-zn-thais

Spitskool op z’n Thais is een gerecht met curry, kokosmelk en spitskool. De basis van dit gerecht is vrij simpel, maar je kunt direct herkennen dat dit gerecht Thais is. Het gerecht kun je als bijgerecht of hoofdgerecht eten, als bijgerecht kun je er het best een beetje kip en rijst bij bereiden. Het gerecht is geschikt voor vier personen en binnen het kwartier te bereiden.

 • Voorbereiding : 5 minuten
 • Bereidingstijd : 15 minuten
 • Beoordeling 3.75 sterren uit 8 beoordelingen
 • Personen : 4

Ingrediënten

 • Olijfolie
 • Currypasta - 2 eetlepels
 • Versnipperde ui - 1 stuk
 • Spitskool gesneden in reepjes - 1 hele
 • Ingedikte kokosmelk (santen) - 25 gram
 • Tomaten - 3 stuks
 • Peper en zout

Instructies

De bereiding van spitskool komt op de details aan, voorbereidend kun je de ingrediënten snijden om deze later in het gerecht te verwerken. De currypasta, kokosmelk en het peper en zout zijn de echte smaakmakers binnen dit gerecht, vergeet deze niet toe te voegen om de echte Thaise smaak tot zijn recht te laten komen.

 1. Verwarm de olijfolie in een wok, zorg dat de olijfolie heet is en voeg vervolgens twee eetlepels currypasta aan de verhitte olie toe.
 2. Fruit de versnipperde ui kort in het verhitte mengsel van olijfolie en currypasta.
 3. Voeg de spitskool in reepjes toe aan de verhitte wok en het mengsel van ui, olijfolie en currypasta. De spitskool bak je in ongeveer 5 minuten gaar.
 4. De ingedikte kokosmelk mag je oplossen in een half glas water, doe dit met een mixer of door de ingedikte kokosmelk gewoonweg door het water heen te mengen.
 5. Snijd de drie tomaten in partjes en verwijder de zaadjes en de groene uiteinden.
 6. Schep de kokosmelk en partjes tomaat door de spitskool heen en laat het geheel nog een minuut of drie doorgaren. Het vocht zal op dit moment verdampen, de massa spitskool zal hierdoor afnemen.
 7. Breng de spitskool op smaak met een flinke hoeveelheid peper en zout. Proef af en toe of de spitskool genoeg smaak heeft en ga door tot je tevreden bent.
 8. Spitskool op z’n Thais is klaar om geserveerd te worden!