Spitskool met kokos-kerriesaus

Kerrie en kokos is een klassieke combinatie, aangezien kerrie het al goed doet met spitskool is de combinatie van deze drie ingrediënten snel gemaakt. De smaakvolle saus doet het goed met de verfrissende kool en vormt een uitstekende eenheid. Een klein beetje knoflook, currypasta en koriander geven het gerecht de pit die het nodig heeft om de spitskool op smaak te brengen. Pistachenootjes zijn de grootste verrassing binnen deze spitskool met kokos-kerriesaus, de lekkere bite van het nootje geven een interessant mondgevoel. Het recept van deze maaltijd is geschikt voor vier personen, de schotel is in drie kwartier te bereiden. Kokosmelk is bij alle bekende supermarkten te verkrijgen, net als alle ingrediënten die in dit recept gebruikt worden.

Spitskool met kokos-kerriesaus

spitskool-met-kokos-kerriesaus
 • Voorbereiding : 5 minuten
 • Bereidingstijd : 45 minuten
 • Beoordeling 3.4 sterren uit 5 beoordelingen
 • Personen : 4

Ingrediënten

 • Spitskool - een hele
 • Olijfolie - Een scheutje
 • Geperste knoflook - 2 teentjes
 • Currypasta of kerriepoeder
 • Kokosmelk - 200 ml
 • Ongezouten pistachenootjes - 50 gram
 • Koriander
 • Peper en zout

Instructies

 1. Maak de spitskool schoon en snijd de groente in acht parten. De buitenste bladeren mag je verwijderen, meestal zijn deze bladeren een beetje vies en niet goed te gebruiken. Spitskool kun je het gemakkelijkst met een groot mes in parten snijden, een spitskool is vrij groot en met een klein mesje wordt het dan ook lastig om deze grote kool te hanteren.
 2. Verhit een scheutje olijfolie in de pan, vervolgens voeg je de geperste teentjes knoflook en de currypasta of kerriepoeder aan de olie toe. Laat het geheel een klein minuutje op hoog vuur bakken, dan zijn straks de smaakjes klaar om zich in de rest van de ingrediënten te vermengen.
 3. Leg de parten spitskool in de pan en bak deze voor ongeveer drie minuten in de hete olie en de andere ingrediënten die je al had toegevoegd.
 4. Bestrooi de parten spitskool stuk voor stuk met een klein beetje zout, voeg een scheutje water toe zodat de spitskool straks kan smoren.
 5. Laat de spitskool in ongeveer een kwartier smoren, controleer af en toe of alles nog goed gaat en stel de intensiteit van het vuur bij als dit nodig is.
 6. Leg twee parten spitskool op vier borden en leg over elk bord een laagje aluminiumfolie waardoor de spitskool warm zal blijven, laat het overgebleven vocht in de pan achter.
 7. Voeg de kokosmelk toe aan het overgebleven vocht en laat het geheel indikken als een saus.
 8. Voeg peper en zout toe om de saus op smaak te brengen en meng het nog eens goed zodat de massa egaal wordt, tot slot mag je een klein beetje koriander (naar smaak) toevoegen om de saus zijn unieke karakter te geven.
 9. Verwijder nu het aluminiumfolie van de parten spitskool en schep de saus over de spitskool.
 10. Besprenkel het gerecht met verkruimelde pistachenootjes en nog een klein beetje koriander.
 11. Het gerecht combineert het best met kleefrijst, maar is ook goed met brood te combineren. Geniet op z’n Aziatisch!