Spitskool met gemarineerd varkensvlees

Karbonade met kruidenkaas gaat uitstekend samen, binnen dit gerecht combineren we een smaakvolle karbonade met frisse spitskool. Ui, kruidenkaas, een eitje, ontbijtspek en karbonade zijn vrij heftige ingrediënten als combinatie. Het gerecht is vooral in de koude maanden van het jaar een lekkere opwarmer. Het gerecht is smaakvol en laat de smaak van de karbonade goed de boventoon voeren. Spitskool vlakt het smaakvolle geheel iets af, waardoor deze groente binnen dit gerecht een uitstekende toevoeging is. Koop de benodigde ingrediënten in en ga aan de slag met de stap-voor-stap bereiding om spitskool met gemarineerd varkensvlees te kunnen bereiden. Het combineert het best met een glas donker bier of een rode karaktervolle wijn.

Spitskool met gemarineerd varkensvlees

spitskool-met-gemarineerd-varkensvlees
  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 30 minuten
  • Beoordeling 3.75 sterren uit 4 beoordelingen
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Spitskool gesneden in reepjes - 400 gram
  • Margarine - 2 eetlepels
  • Eieren - 2 stuks
  • Kruidenkaas - 150 gram
  • Schouderkarbonades - 4 stuks
  • Ontbijtspek in reepjes gesneden - 125 gram
  • Bloem - 2 eetlepels
  • Versnipperde ui - 1 stuk
  • Witte of bruine pistoletjes - 4 stuks
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Instructies

De bereiding van de karbonades en spitskool is niet moeilijk. Let bij het bakken van de karbonades goed op de boter, als deze verbrandt wordt de smaak van het vlees en de jus bitter. Snijd de spitskool in reepjes als je deze gaat bereiden, koop een spitskool het liefst in zijn geheel. Gesneden spitskool wordt snel bruin, de kwaliteit gaat per uur achteruit. Verse spitskool geef een verfrissende smaak aan het gerecht, het is de tijd dan ook waard om de spitskool zelf te snijden in plaats van dit gerecht te bereiden met voorgesneden spitskool.

  1. Pak een kom en breek twee eieren om in de kom te bewaren.
  2. Voeg twee eetlepels kruidenkaas toe aan de eieren en kluts het geheel tot een gelijke eenheid.
  3. Leg de karbonades op een bord en voeg peper en zout aan de karbonades toe.
  4. Rol de gekruide karbonades in twee eetlepels bloem.
  5. Meng de karbonades vervolgens door de mix van kruidenkaas en ei.
  6. Hechten de mengsels en kruiden goed aan de karbonades? Dan is het tot slot de bedoeling om de karbonades door de versnipperde ui te rollen.
  7. Stop de margarine in een koekenpan en laat het rustig smelten, als de boter bruin wordt mag je de karbonades in de pan stoppen en bak je ze bruin.
  8. Bak de reepjes spek in een wok voor ongeveer 2 minuten, voeg vervolgens het resterende deel kruidenkaas, een klein beetje nootmuskaat en de reepjes spitskool toe en laat het geheel 10 minuten stoven.
  9. Nu komt het totale gerecht bij elkaar! Leg de karbonades op de borden en een klein beetje van de spitskool daarbij. Serveer het gerecht met witte of bruine pistoletjes.